Hotell jag bott på

     
 

 

 

     

SAS Radisson på Arlanda

Ett helt ordinärt hotell vid Arlanda flygplats med bra matsal och godkänd bar. Men priserna varierar på efterfrågan, vilket betyder att ett tvåbäddsrum kan kosta mer än 3.000 SEK för en natt! Den främsta anledningen att bo på hotell vid Arlanda är att det plan man ska med går okristligt tidigt. Tur att det vankas en rejäl frukost i svinottan!  Inte prisvärt.

2010

 

     

Hotel Midtown, Atlanta

Man delar stor säng med gemensam madrass och täcke. Skönare går att ligga. Klart godkänd frukost i trivsam matsal. Hyfsat centralt beläget i ena ändan av Peach Street och strax intill tunnelbanan. Även granne med Maragret Mitchells bostad då hon skrev ”Borta med vinden”, ett hus som numera är museum över. Ett stort och förvånande minus är att hotellets gäster inte har gratis access till internet för att kolla sin e-post och nyheter hemifrån. Vid entrén finns två datorer men enbart för att gratis kolla flygtider. I ett office finns datorer där gästerna kan köpa 15 minuters Internetaccess för 50 SEK. Snålt! Ingen saftey box.

2010

     

Hilton Garden Inn, Nashville

Ligger lite trist till, men stadskärnorna i amerikanska södern är också trista. Taxiavstånd till den gatstump där musiken och maten finns på kvällstid. Stora rum med var sin stor säng. Frukosten okej. Ingen saftey box.

2010

     

Holiday Inn Select, Memphis

Centralt beläget hotell i trist stadskärna. Mitt över gatan ligger det mer berömda Peabody Hotel med sin dagliga ankshow. Var sin stor säng. Frukosten okej. Pool och fitness-lokal. Ingen saftey box.

2010

     

Comfort Suites Riverfront, Vilades

Ett relativt nytt hotell som ligger vid Mississippifloden, mitt emot grannstaden Natchez med de vackra gamla husen. Två stora härliga sängar. Rummen vetter antingen mot floden eller mot en stor parkeringsplats. Påver frukost i matsalen, som är en del av den torgliknande receptionen med anstaltsbelysning i taket. Starbucks förefaller riktigt intimt i jämförelse. Träningslokaler och en härlig strandpromenad, som börjar utanför. Ingen saftey box. Gratis Internet.

2010

     

Hampton Inn, New Orleans

Bland de skönaste sängar jag sovit i. Man somnar som en stock och vill inte gå upp på morron. Rummen ovanligt stora. Foajén ligger i ena änden av en galleria med affärer och matställen. Hotellet ligger i den modernare delen av staden, men bara fem minuter från French Quarters. På rummet finns saftey box. Hotellet är byggt 1903 och var länge New Orleans högsta hus. Frukosten si så där på plasttallrikar. Fri tillgång till Internet på hotellets enda dator.

2010

     

Wingate by Wyndham, Tallahasse

Stort rum, stora sköna sängar, många kuddar. Frukosten ingen höjdare. Helt utan finess och med plasttallrikar. Hotellet tycks ligga mitt ute i ingenting längs en starkt trafikerad väg, som man måste ta sig över med livet som insats för att komma till en restaurang. Om man inte nöjer sig med grannen – en supermarket med enbart alkohol i alla former.

2010

     

Springhill Suites by Marriott, Savannah

Centralt beläget i Savannahs vackra centrum där gatorna går i ett rutnät, bara avbrutet av de många parkerna. Saftey box finns. Helt okej rum med stora sängar. Frukosten på plasttallrikar ingen kulinarisk sensation. Frukostmatsalen ger ett ganska kallt intryck.

2010

     

Springhill Suites by Marriott, Charleston

Hotellet ligger i stadens utkanter en bra bit bort från centrum. Stort och iögonenfallande hotell med fina bar- och restaurangutrymmen. Rummen är desto trängre. God mat serverad av charmlös robot. Även till frukost blir man anvisad bord. Riktiga bestick men kaffet uppgavs smaka Vademecum.

2010

     

Affinia, Chicago

Härliga, stora sängar och fantastisk utsikt från den helglasade väggen. Rymligt rum med sittavdelning och skrivplats på en avsats innanför dörren. Saftey box. Matsalen drivs tydligen privat och frukosten är inte billig. Men det centrala hotellet har många matställen runt omkring. Skybar på 29:de våningen där man kan sitta ute i friska luften om man vill och läppja på sin svindyra drink. Internet kostar pengar.

2010

     

Milner Hotel, Boston

Ett gammalt och troligen jämförelsevis billigt hotell. Vi bodde i ett trångt rum på 2:dra våningen, som trots detta hade utsikt mot en tegelvägg respektive brandtrappa och där man bara anade om det var dag eller natt. Vi hade tänkt klaga men en blick på utrymningsplanen visade att vi faktiskt hade hotellets största rum. Så vi beslöt gilla läget – vi skulle ju bara sova där. Även frukostmatsalen var den minsta vi sett med ett halvdussin tvåmansbord.

2010

     

Days Inn Midtown, Atlanta

En av de största överraskningarna i fråga om hotell: Hade betalt runt 600 SEK för ett dubbelrum och trodde vi skulle hamna på budgetbudget. Icke! Stort rum med två härliga bäddar och frukost inkluderat. Gratis Internet. Safety box. Låt vara att den sistnämnda kunde varit något bättre. Dessutom ligger hotellet centralare än man kan tro med gångavstånd till Peach Street, Millennieparken, världens största akvarium, Coca Colas museum och CNN:s huvudkomplex.

2010

     

Kong Christian i Kristianstad

Ibland vill man bo lite extra fint. Därför valde vi Kong Christian på Tivoligatan 12 mittemot järnvägsstationen i Kristianstad. Första intrycket var överväldigande eftersom receptionen ligger i den stora f.d. bankens nästan kyrkliknande hall. En antydan om att det var lite överreklamerat fick vi när vi kom in i vår svit, som bestod av ett ordinärt rum med sängar och en knappt friggebod-stor alkov med en TV och ett litet skrivbord. När vi drog ut skrivbordslådorna för att leta efter papper att anteckna på ligger där ett par begagnade herrkalsonger. På väg till hotellets restaurang påtalar vi detta i receptionen. Den unga receptionisten lovar att åtgärda det, vilket hon får göra själv. Det stora pampiga hotellet har nämligen bara två unga flickor i tjänst. Den andra tar upp vår beställning i den propra men ödsliga matsalen. Vi beställer Martini som fördrink men får en stund senare veta att denna tog slut tre veckor tidigare. Blev i stället en Bloody Mary, vilken - kanske som kompensation - var så stark att det ångade ur öronen av sprit och svartpeppar. Vi hade beställt "Världens kanske näst största räkmacka", som visade sig vara vattniga, små industriräkor på två skivor vitt bröd. Under tiden kom en annan gäst in och beställde hemgjord pyttipanna. Strax efter hörde vi hur en mikrovågsugn gick igång och sen kom flickan in med varmrätten, som var lika spännande som distansjoxad sjukhusmat. Frukosten fick godkänt. Då kunde vi stilla hungern från kvällens baccanal.

2010

     

Hotell Savoy i Jönköping

Vid några tillfällen har vi haft hunden med vid övernattningar i Jönköping. Då har vi använt oss av hotell Savoy, som ligger centralt på Brunnsgatan 13 och har ett s.k. hundrum. Vid vårt senaste besök möttes vi av en stank när vi kom in på rummet. Vi begrep inte varifrån den kom och försökte vädra ut den. Så småningom hittade vi resterna av en förruttnad kyckling i papperskorgen! Vi kontaktade receptionen, som såg till att tömma papperskorgen - något som städpersonalen missat.

När vi efter flera timmar återkom satt lukten kvar i rummet trots de öppna fönstren. Några alternativa hundrum fanns inte så vi tvangs övernatta i rummet. När vi nästa morgon checkade ut gjorde personalen ingen som helst antydan att kompensera oss för det undermåliga boende. Det var först när vi själva påpekade det som man drog av en mindre summa.

Restaurangen en halvtrappa ner är lite murrig men har god mat och fin frukost. Vid tidigare besök har vi bott i ordinarie rum, som är fina och personligt inredda. Det synd att ett i övrigt bra hotell ska solkas ner av en händelse som ovan och dåligt bemötande efteråt.

2010

     

Hotell Advokat i München

Hotell Advokat i München ät ett budgethotell som är ganska trångt. Det ligger alldeles utanför det charmiga centrumet vars centrala torg man når på 15 minuter till fots. Frukosten är superb. Hotellet ligger granne med den mysiga boklådan Moths där man bjuder kunderna på kaffe medan de tittar runt. Vår utsikt var mot gården ovan, där en idiot tidigt på morgonen lastade skrot på en släpkärra medan gården fungerade som en resonanslåda. Fast det ska inte hotellet lastas för.

2010

     
  FLER HOTELL