Hotell jag bott på

     
 

 

 

     

Stadshotellet i Åmål

I Åmåls centrum kan man ännu hitta ett stadshotell av det gamla goda slaget på Kungsgatan 9. Dessutom heter det Stadshotellet på det där okonstlade, svenska viset. Handikappade får rulla in via en ny ramp på baksidan. Vi andra kliver upp för ett par trappor för att nå hissen. Vi man gå upp eller ner så möts man av en stor trapphall med en bred trappa i mitten som halvvägs delar sig i en på varje sida - och så fortsätter det ända upp. Det är den där pampigheten man ska mötas av på ett stadshotell med forntida glans.

Sen kanske rummen inte är så märkvärdiga. Förr fanns dusch och toalett i korridoren på de flesta hotell. Nu har man inrett rummen med egna bekvämligheter vilket medfört att de blivit mindre. Vi bodde i ett rum längst upp under taket. Det var helt okej om man bara ska sova. Ventilationen bestod av ett fönster, som hunnit bli illa anfrätt av väder och vind av allt vädrande.

Frukosten i den spartanska matsalen får godkänt, men lämnar inga bestående intryck.

2010

 

     

Clarion i Halmstad

För ett par år sedan hyrde vi en svit på Clarion på Norra vägen 7 i Hamlstad. Det var ganska lyxigt med jacuzzi i badrummet. När vi nyligen återkom råkade vi få samma rum, fast nu utan beteckningen svit. Jacuzzin fanns kvar. Rummet ligger längst upp och detta bidrar till att det om sommaren kan bli kvavt. Numera har man därför ställt in en golvfläkt som får svepa varma vindar över oss sovande under natten. Stort rum med breda och sköna sängar.

Frukosten äter man i den enkla matsalen eller på hotellets innegård. Parkeringen sker på ordinära p-rutor på omgivande gator och är kostnadsfri under natten. Ett stort plus för den rikliga och goda kvällsbuffén som står uppdukad i matsalen - och som ingår i rumshyran!

2010

     

Hotell Relaxa Bellevue i Hamburg

Hotell Relaxa Bellevue i Hamburg gör skäl för sitt namn. Här kan man relaxa och utsikten ät enorm över sjön med segelbåtar. Utanför går en livligt trafikerad strandväg men närmast vattenbrynet finns en gång- och cykelväg som livligt frekventeras av joggare. Rummen och badrummen är väl tilltagna och som synes kunde vi tryna in i en himmelssäng. Bara det! God frukost. Man kommer snabbt till trevliga gator men det är en halvtimmes promenad till centrum.

2010

     

Scandic Europa i Göteborg

Centralare kan man knappas bo i Göteborg än på Scandic Europa i Nordstan. Perfekt var det för oss som bara skulle övernatta mellan två tåg. Från Centralstationen går man i en tunnel under gatan in i Nordstan. Vårt rum var ganska litet, men sängarna sköna och frukosten god.

2010

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
 

 

     
  ÅTER START